Porvoon Lähimmäistyö ry. hallitus on päättänyt keskeyttää ruoka-avun vallitsevien olosuhteiden vuoksi. Elintarvikkeiden huonosta saatavuudesta ja Porvoossa useiden eri ruoka-aputahojen päällekkäisyyksistä johtuen, emme voi näillä näkymin ottaa riskiä uusien toimitilojen kustannuksista ja sitovuudesta. Porvoon Lähimmästyö ry. pahoittelee tilannetta. 

Järjestämme kuitenkin ruokajaon osoitteessa Vänrikinkatu 16, Porvoo 

tiistaina 10.5. klo. 12.30-15

Ruokajaossa myös grilli kuumana, tarjolla makkaraa.

Toivotamme kaikki asiakkaamme tervetulleiksi kevään viimeiseen yhteiseen päivään.

Porvoon Lähimmäistyö ry. vapaaehtoiset ❤

 

Porvoon Lähimmäistyö ry. tiedottaa 8.4.2022

Hävikkiruuat ovat vähentyneet huomattavasti viimeisen kuukauden aikana ruuan jaostamme ja yhdistyksemme on joutunut vakavasti pohtimaan toiminnan jatkumisen mahdollisuuksia.

Avuntarvitsijoillemme (noin 450 hlö/vko) menevät ruuat eivät tahdo riittää enää ja avuntarvitsijoille annettavat ruokamäärät ovat pienentyneet. Hävikkiruuan väheneminen voi johtua mahdollisesti sekä meneillään olevasta kansallisesta, että kansainvälisestä tilanteesta. 

Olemme päättäneet hallituksessa laittavamme yhdistyksen toiminnan tauolle ja seurata muuttuuko tilanne elintarvikkeiden osalta parempaan suuntaan. Tauon aikana selvitämme, voiko yhdistyksemme jatkaa toimintaa eli riittääkö saatavat elintarvikkeet avuntarvitsijoillemme.

Toivomme sydämestämme, että voimme vielä jatkaa ja tarjota apua sitä tarvitseville. Tarkoituksemme on jatkossakin turvata vähävaraisten ihmisten ravinnon saanti yhdessä tärkeiden yhteistyötahojemme kanssa.

Mikäli asiasta herää kysymyksiä, voitte olla yhteydessä yhdistykseemme. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja pyrimme pitämään jatkossakin yllä Porvoon asukkaille ja sen ulkopuolelta tuleville avuntarvitsijoille pitkään jatkunutta ruoka-apua. Meistä riippumattomiin syihin emme voi vaikuttaa, joten joudumme siksi ottamaan hyvin vakavasti tämän elintarvikepulan yhdistyksen toiminnassa. Emme kykene pitämään yllä ruoka-avunjakelua, mikäli elintarvikkeita ei ole riittävästi jakaa.

Ruokajakelun aikataulut:

Ruokien jako normaalisti perjantaina 8.4. klo. 12.30-14

Pidennetty jakoaika tiistaina 12.4. ja torstaina 14.4. klo. 12.30-15

Pitkäperjantaina 15.4. suljettu

Tauko 15.4.-9.5.2022

Seuraava ruokien jako tiistaina 10.5. klo. 12.30-14

Kiitos ymmärryksestä!                                                               

Ystävällisin terveisin 

Katja Paasonen pj.

Porvoon Lähimmäistyö ry.

p. 0500 838 102

______________________________________

HUOMIO!

Porvoon Lähimmäistyö ry. saattaa joutua laittamaan toimintansa tauolle. Seuraa tiedotusta.

Porvoon Lähimmäistyö ry. ruoka-avussa on nyt sellainen tilanne, että joudumme vakavasti pohtimaan toiminnan jatkumista. Viimeisen viikon aikana on ukrainalaisia pakolaisia saapunut ruoka-apuumme (noin 25-30%) lisää tavanomaisten avunhakijoidemme lisäksi. Määrä on vain kasvamaan päin. Fakta on se, etteivät jaettavat ruuat kohta riitä kaikille avuntarvitsijoille.

Saamamme lahjoitus ruuat ovat vähentyneet dramaattisesti ja elämme päivän kerrallaan. Yritämme haalia elintarvikkeita laihoin tuloksin. Valtio, kunnat taikka kukaan muukaan ei ota vastuuta ukrainalaisten ruoka-avun turvaamisesta. Siksi avunhakijamme joutuvat yhä useammin lähtemään pienenevien avustusruokakassien kanssa. Tilanne on huolestuttava. Paikalliset vähävaraiset joutuvat elämään entistä niukemmin.

Olemme informoineet avuntarvitsijoita tilanteesta, jotta he voivat tarvittaessa olla yhteydessä aikuissosiaalityöhön tai esimerkiksi pakolaisapuun.

Meidän ei ole resursseja muuttua ruuaksi, vaikka niin haluaisimmekin. Se, ettei pakolaisten tuloon ole varauduttu valtion taikka kuntien taholta riittävän ajoissa, näkyy nyt jokaisen avunhakijan tilanteessa, heidän jäädessä pahimmassa tapauksessa kokonaan ilman apua.

Fakta: SPR on saanut valtionapua 900 000 euroa vuodelle 2022 ja Porvoon Lähimmäistyö ry. 20 000, jonka yhdistyksemmekin saa vain takautuvasti hyväksyttäviä kuluja vastaan. Viimeisen erän vuoden 2023 puolella.

Rahalla emme tosin tässä tapauksessa tee mitään, koska avustustyössä ruokia ei saa ostaa. Ihmetys on vain suuri, kun esimerkiksi SPR ei ota vastuuta pakolaisten ruoka-avusta, vaan Porvoon Lähimmäistyö ry. kautta suuret määrät pakolaisia hakee apunsa.

Yhdistyksemme ei ole tarkoitettu kansainväisten pakolaisten ruoka-avun turvaajaksi, vaan pääasiallinen tehtävämme on turvata Itä-Uudenmaan alueen vähävaraisten ihmisten ravinnon saantia.

Olemme pahoillamme vallitsevasta tilanteesta ja toivomme asiaan tulevan muutoksen. Jos sinulla, joka luet tätä, on ratkaisu tilanteeseen, otamme vastaan kaiken avun ❤️.

Ystävällisesti ja huolissaan tiedottaen 24.3.2022

Katja Paasonen

puheenjohtaja

Porvoon Lähimmäistyö ry.

p. 0500 838 102

Ruoka-apua Ukrainan pakolaisille

 

Huom! Ruuanjako korona-aikana normaalisti ti, to ja pe klo. 12.30-14.

Muistathan maskin, turvavälit sekä käsihygienian. Noudatathan myös paikalla työntekijöidemme antamaa ohjeistusta. 

Pidetään toisistamme huolta! ❤

Porvoon Lähimmäistyö ry.

 

Aikataulut Joulun välipäivinä:

24.12. pe aattoiltana ja 31.12.2021 pe Uuden Vuoden aattona sekä loppiaisena 6.1.2022 to ei ole ruuanjakopäivää. Muina päivinä normaalisti.

Hyvää Joulua ja parempaa sekä onnellista Uutta Vuotta 2022 toivottaen Porvoon Lähimmäistyö ry.

Porvoon Lähimmäistyö ry. kiittää kuluneesta vuodesta ja suuresta sydämestä lahjoittajia sekä muita yhteistyökumppaneita toimintamme mahdollistamisesta.

Arla Ingman, Tokmanni Porvoo, Mikrokulma, K-Market Aleksanterinkatu, Citymarket Porvoo, Sale Porvoo, S-Market Näsi, Jouni Törmänen & kumpp. Mäntsälä sekä kaikki, jotka ovat tukeneet toimintaamme.

Hyvää ja rauhallista Joulua sekä menestyksekästä Uutta Vuotta!

Yhteistyöterveisin, kiittäen. Porvoon Lähimmäistyö ry.

Ruoka-avun Joulutervehdys

Ruoka-avun Joulutervehdys

Tiistaina 21.12.2021 klo. 12-14.30 Porvoon Lähimmäistyö ry. järjestää pienimuotoisen Joulutervehdyksen kaikille avuntarvitsijoille sekä toiminnastamme kiinnostuneille. 

Ruuanjako klo. 12.30-14 

Myös lapset tervetulleita. Paikalla Joulupukki!